در دنیای امروز ، اقتصاد و جولانگاه آن یعنی بازار و عنصر جدایی ناپذیر این عرصه یعنی معامله ماهیت مدرنیزه یافته وپابه پای دیگر شئون زندگی انسانها در چرخه پیشرفت و تکامل ، ابعاد تازه ای به خود گرفته اند و روز به روز پیچیدگی های بیشتری می یابند .
اگر معامله پایاپای راموج اول اقتصاد وپیدایش پول را به عنوان موج دوم بپذیریم ، به طور قطع بازارهای مالی موج سوم اقتصاد هستند که در آنها معامله نه بر روی اشیاء و اموال قابل لمس بلکه بر روی مالکیت زمانی و ارزش آتی موارد مانند ارز ، سهام شرکت ، و اوراق بهادار انجام می پذیرد .مواردیکه فرد در طی مالکیتش هرگز آنها را لمس نمی کند اما از رشد و پویایی آنها بهره می برد .
بازارهای مالی جایگاه مهم و جذابی برای کسب درآمد و تولید ثروت محسوب می شوند . سرمایه گذاری در آنها از قید و بند زمان و قوانین دست و پاگیر معاملاتی رهاشده و به سبب ایجاد موقعیت های مناسب کسب درآمد که گاها  به معجزه شبیه می باشد افراد بسیاری را به خود جذب نموده اند اما از سوی دیگر فعالیت در این بازارها مستلزم پذیرش ریسک بالایی نیز می باشد ریسک و خطری که جز با مسلح شدن به دانش و کسب مهارت در معامله قابل کنترل نمی باشد.
  بازارهای مالی زبان خاص خود را دارا می باشند که لازمه فعالیت و کسب موفقيت در این عرصه جادویی دانستن این زبان می باشد.زبانی که شاید بیشتر از اقتصاد به روانشناسی شبیه باشد .
انگیزه مشارکت مردم یا شرکت ها در بورس ها ، می تواند امید به سود آوری ، کم کردن ریسک سایر سرمایه گذاری ها و یا ده ها دلیل دیگر باشد .اما کسانی در این کار موفق هستند که با تحلیل صحیح اقدام به خرید و فروش می کنند . با پیشرفت فن آوری اطلاعات و اینترنت امروزه مشارکت در بازارهای بورس برای عموم مردم بسیار ساده شده است و امکانات نرم افزاری و دسترسی سریع به اطلاعات ، بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران را حل کرده است .کارگزاران بورس ها امکانات زیادی را با هزینه های بسیار پائین در اختیار سرمایه گزاران قرار می دهند لذا با توجه به رشد روزافزون فن آوری و اهمیت این موضوع برای کشورهای در حال توسعه جهت دسترسی به بازارهای مالی و بورس  و در نظر گرفتن موقعیت مناسب فراهم شده در کشورمان ، می توانیم براحتی وارد بازارهای جهانی شده و از طریق اینترنت و به صورت برخط اقدام به خرید و فروش سهام ، ارز و کالا کنیم .
در سالیان اخیر فعالیت های علمی بسیاری برای آموزش عمومی تحلیل بازارهای مالی به منظور سرمایه گذاری و فعالیت در این بازارها در دنیا انجام شد که حاصل آنها دو شاخه مجزا به نامهای تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال میباشد.هر چند هردوی این روشها هدف و منظور واحدی را دنبال می کند اما در حقیقت هر یک از دیدگاه جداگانه سعی در حل معمای معامله درست وموفق دارند .